Aihe, joka juuri nyt on vahvasti pinnalla ja josta käydään paljon keskustelua. Kyseessä on sovellus, jota ainakin ennen rakastin.

Love-hate-relationship with Instagram

Kuumana keskustelunaiheena pyörii Instagram ja sen uusi algoritmi; ennen näit feedilläsi kuvat julkaisujärjestyksessä, mutta nyt feedilläsi pyörii ne kuvat, joista Instagramin mielestä saattaisit tykätä. Näät etusivullasi ensimmäisenä kuvia, jotka voivat olla julkaistu monia päiviä sitten, mutta ovat eniten tykättyjä ja kommentoituja. Et enää nää ystäviesi ja läheistesi uusimpia kuvia, sillä ne hukkuvat niiden täydellisten ja suuria tykkäysmääriä keräävien kuvien varjoon.

Instagramista on vähitellen tullut pinnallinen paikka, jossa näkee kauniita ruoka-annoksia, siloteltuja pyllyjä ja täydellisiä heikkarantoja. Muistan kun Instagram oli aikoinaan paikka, jossa seuraajat pääsivät pintaa syvemmälle kurkistamaan seurattavien arkeen, ja jossa jaettiin reaaliaikaisia kuvia mitään silottelematta ja pyöristelemättä. Se oli paikka, jossa oli oikeasti mahdollisuus nousta ihmisten tietoisuuteen ja kasvattaa seuraajamäärää ilman, että joutuu opiskelemaan tarkat julkaisupäivät ja -ajat ja suunnittelemaan sisältöä ja kuvien yhteensopivuutta. Juuri sitä laskelmoitua kuvien postaamista se on juuri nyt…

 

 

Jotta seuraajamäärät Instagramissa kasvaisivat, pitäisi sinun nimenomaan julkaista kuvia täydellisestä selluliitittomasta pepusta ja reisistä, litteästä vatsasta, täydellisestä kodista, siitä kun istut hiekkarannalla auringonlaskun aikaan ja kun siemailet cappuccinoasi trendikkäässä kahvilassa. Jos postaat ”tavallisia” kuvia arjestasi, Instagramissa menestyminen on kuin yrittäisi juosta kovaa puhaltavaa tuulta vastaan – vaikeaa ja olemattoman hidasta. Nykyään joudut tekemään hitosti työtä, jotta saat kuvasi omien seuraajiesi etusivulle. Tismalleen oikeaan kellonaikaan julkaisu, oikeine hashtageineen. Instagram on kaukana siitä mitä se ennen oli; hauskaa.

Instagramissa menestyminen on tehty algoritmin takia todella, todella vaikeaksi, ja seuraajamääräsi kasvun sijaan on helpompaa menettää seuraajiasi, kuin saada niitä lisää. Ihmisiä kiinnostaa katsella täydellisiä kuvia – sellaisia joita listasin tämän kappaleen alussa. Instagram on bloggaajan tärkeä (ellei tärkein) työväline blogin vierellä. Uskon, että tämä on se josta nykypäivän bloggaaja stressaa eniten.

Tässä kohtaa mietin, että kuinkakohan monta seuraajaani on painanut ”unfollow” nappia profiilissani, samalla kun pähkäilen, voisiko kuva aamukahvistani sopia katukuvassa otetun asukuvani viereen, josta olen itse vielä hyvin tyytyväinen. Vaikka postaan mielestäni laadukkaita kuvia Instagramiin, huomaan seuraajamääräni laskevan tai vähintään junnaavan paikoillaan. Tätä olen stressannut vuoden aikana paljon ja olen jatkuvasti miettinyt, mitä minä teen väärin!? Tuntuu nykyään siltä, että joko postaan kuvia Instagramiin tai en, siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Haluaisin ehdottomasti kuulla mitä teillä on sanottavaa tästä aiheesta. Onko teilläkin viha-rakkaus-suhde Instagramiin?