Nyt kun vuosi on saatu kunnolla startattua, lomat lomailtu ja vuoden toinen viikko on lähtenyt käyntiin, ajattelin nyt vastata niinkin simppeliin kysymykseen kuin Mitä kuuluu?

Asioiden hoitaminen on päällimmäisenä mielessä, sillä reissuun on enää 16 päivää. Matkavakuutus, matkalaukun rikkinäisen kahvan korjauttaminen, vaatteiden mukaan valitseminen, vihoviimeisen rokotuksen otto… Kaikki nämä odottavat vielä ruksaamista. Tuppaan olemaan juuri se tyyppi, joka viime kädessä yrittää saada viisi asiaa samaan aikaan hoidettua. Sen olen luvannut itselleni, että viimeisinä päivinä täällä Suomessa ollessani haluan nauttia ja olla stressittömästi.

Uudenvuoden kekkereissä varastettu nahkatakki antoi pientä takapakkia uuden vuoden alulle. Vuoden ensimmäisen darrapäivän ilonaihe oli tosiaan tuo nahkatakin (ja sen taskussa olevan uuden avaamattoman peitevoiteen ja korvisten) hukkuminen. Takin etsintä tai rahapalkkio houkutuksena ei tuottanut tulosta, joten sain vaan kirota, että joku ilkeä varas on onnellisesti uuden nahkatakin omistaja. Tietäisitte vaan, kuinka paljon pannu täällä päässä on kuumentunut… Miten joku ihminen voi olla noin kelju!?!? Onneksi sitä on kaksi nahkatakkia lisää vaatekaapissa, eikä kahden viikon päästä häämöttävä kesä hirveästi mieltä enää maahan paina.

Unen päästä kiinni saaminen on joulun ja uudenvuoden jälkeen ollut haastavaa. Unirytmi on ollut mitä on: yöllä kahden ja kolmen välissä nukahtaminen ja päivällä 11-12 aikaan herääminen. Jos minua vähänkään tunnette paremmin, tiedätte, että rakastan aikaisia aamujani. Muutamana aamuna olen joutunut repimään itseni ylös sängystä, vaikka unta olisi ollut takana 3 tuntia. Illalla olen ottanut avuksi melatoniinin, ja yöllä nukkunut normaalisti. Uskoisin että vinksallaan ollut unirytmi on muutaman yön jälkeen kunnolla taltutettu ja kääntynyt takaisin normaaliksi. Hurraahuuto tälle!

 

Sellaista täällä juuri nyt, mitä teille kuuluu?

Photos / Roosa Mononen

jacket / Zara
dress / H&M