I’ve been blogging for almost a year now and there are a lot of things I’ve learned along the way, both blogging and about myself. As you can see from the topic of this post I have listed a few things I’ve learned from my first year as a blogger.

Olen pitänyt blogia melkein vasta vuoden verran. Vuodessa olen kuitenkin oppinut älyttömästi uutta, niin bloggaamisesta kuin itsestäni. Pohdin mitä kaikkea bloggaaminen on opettanut ja päätin kirjoittaa niitä ylös. Alla olisi siis muutamia juttuja, jotka ovat painautuneet mieleen vuoden aikana.

1. Nothing can be achieved instantly
Blogging is a lot of work. To achieve something bigger a blogger has to commit, be active and make time for the blog.

Mitään ei saavuta hetkessä
Bloggaamiseen tarvitaan hirveä määrä töitä, jos haluaa saavuttaa blogillaan jotakin. Mikään asia ei tapahdu hetkessä, vaan tarvitaa panostusta, sitoutumista, aikaa sekä aktiivisuutta.

2. Don’t promise anything too much
Everything will stay on the internet. I’ve learned not to promise anything when writing a blog post. Skipping a simple promise gives a bad impression of a blogger. Even if this won’t tear you blogger career apart, it affects more than we think of.

Älä lupaa mitään liikaa
Kaikki mitä blogiin kirjoittaa, jää nettiin. Olen oppinut olla lupaamatta mitää liikaa. Jos esimerkiksi lupaa postauksessa, että postaa tiettynä aikana tai tiettyä materiaalia, se lupaus on myös pidettävä. Lukijat ovat tarkkoja näissä. Olen myös oppinut sen, että ihan pientenkin lupausten sivuuttaminen antaa huonoa kuvaa lukijoille. Vaikkei tällaiset pienet jutut koko bloggaamista kaada, niin se vaikuttaa enemmän kuin osaamme kuvitella.

3. Do your own thing and be true to your own style
I hardly have anything better to add on this!

Tee omaa juttuasi ja ole uskollinen tyylillesi
Tähän kohtaan tuskin on parempaa jatkettavaa!

26420852335_116ac90829_o

4. Don’t think too much what others say
Critic is always good to receive but thinking about what others might think of you is unnecessary. No one can stop you from doing what you love to do. And no one can stop you from doing somthing that makes you happy. This is one of the biggest changes I’ve done during the past year. I hardly think of any negativity anymore.

Älä mieti negatiivisuutta
Kritiikkiä on aina tervettä vastaanottaa, mutta miettiminen, mitä muut ajattelevat, on turhaa. Kukaan ei voi pysäyttää sinua tekemästä sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi. Kukaan ei voi pysäyttää sinua tekemästä sitä, mitä rakastat tehdä. Miksi siis miettiä mitä muut ajattelevat? Tässä asiassa olen itse kasvanut paljon. Tuskin itse enää mietin, mitä muut ajattelevat, vaan bloggaan juuri siksi koska tämä on minun juttuani.

5. Don’t compare yourself to other bloggers
Comparing yourself to other bloggers is a waste of time. When a blogger puts her focus on herself and her blog, she will get so much more out from blogging. This takes us to number 6…

Älä vertaa itseäsi muihin bloggareihin
Itsensä muihin bloggareihin vertaaminen on aivan turhaa. Liikaa ei saa keskittyä siihen mitä toiset tekevät, vaan takoa juuri sitä omaa juttuaan ja keskittyä omiin vahvuuksiin. Jos liikaa alkaa miettiä mitä muut kollegat tekevät, helposti sitä rupeaa taipumaan samaan. Tästä voikin jatkaa seuraavaan kohtaan…

6. Stand on your own.
Nothing makes a blogger more great when she/he is independent and stands on her own feet. Inspiration can be taken from anyone but copying someone is always a no-no. A blogger stands out if she does hard work for it and above all is herself.

Seiso omillasi.
Mikään ei tee bloggaajasta parempaa kuin se, että hän tekee omaa juttuaan ja seisoo omilla jaloillaan, ilman nojaamatta keneenkään muuhun. Inspiraatiota voi ottaa muilta, mutta suora kopiointi näkyy aina. Massasta erottuu, kunhan tekee sen eteen töitä ja uskaltaa ennen kaikkea olla oma itsensä.

Oli ihanaa kuulla, miten te piditte videosta, niitä todellakin tulee lisää! Toivottavasti myös piditte tästä postauksesta. Tästä tuli vähän odottamaani pidempi, mutta parempi näin päin että on paljon kerrottavaa! :-D Ihan superia perjantaita! x