29296509034_773993f5ff_o

Sorry, no english today </3

Olen pitkään luvannut valottaa teitä hieman minun opiskelusuunnitelmista. Mitä tekisin, missä ja milloin. Syy, miksi tällaista postausta ei ole kuulunut, on se, että olen itse ollut vähän hakuteillä jatko-opiskelu suunnitelmistani. Itselleni aihe on ollut aika arka puheenaihe, ja aina kun joku on minun jatko-opiskelusta ruvennut kyselemään, on vastaukseni aina ollut ”noooh…”.

Tämäntyyppistä postausta on muutenkin minulta kyselty jo pidemmän aikaa, ja tiedän, että siellä on sen verran uteliasta porukkaa ruudun toiselle puolen, joten täältä kuulkaas tulee!

Olen pitkään tiennyt, etten halua asua Suomessa koko ikääni. Rakastan asua Suomessa, mutta en välttämättä haluaisi opiskella täällä. Toisaalta Suomessa opiskelu olisi kuitenkin kannattavampaa kuin ulkomailla, rahatilanteeseen nähden. Minulta kun harvemmin takataskusta yks kaks löytyy muutama tuhat extrarahaa, jolla kustantaa opinnot monien tuhansien eurojen edestä. Ulkomailla opiskelussa on kuitenkin täysin oma viehätyksensä. Kerranhan ala vain opiskellaan, joten miksi ei haastaa itseään heittäytymään ja lähtemään Suomen rajojen ulkopuolelle? Saahan sitä otettua lainaa… Toisaalta Suomessa opiskellessa on mahdollisuus lähteä opiskelijavaihtoon, jonne ehdottomasti haluaisin lähteä jos Suomessa päädyn opiskelemaan. 

Tästä syystä päätin lukiosta viime keväänä valmistuttuani sanoa stop hetkeksi opiskelulle ja miettiä, että mitäs ihmettä seuravaksi. Eikä siinä mitään pahaa ole. Olen paininut koko jatko-opiskelusta ajattelemisen kanssa oikeastaan kokonaisen vuoden. Koko asia stressaa itseäni paljon, vaikka asiasta ei välttämättä olisi mitään stressattavaa. Ehkä se stressaa siksi, koska kaikkina lukiovuosina jatko-opiskelujuttuja tykitettiin koko kolme vuotta. Tuntui, että välivuosi was no option ja ammattia piti lähteä opiskelemaan asap. Onko muilla samoja fiiliksiä???

“Äitini usein muistuttaa minua, että elän yksiä elämäni parhaita aikoja. Minulla on valkolakki päässä ja ylioppilastutkinto takataskussa. Elän aikaa, jossa kaikki ovet ovat avoinna. Saan itse päättää minkä oven avaan ja mitä reittiä lähden kulkemaan. Olen vapaa, enkä ole sitoutunut mihinkään.”

30302788286_e87cc86d39_o

“Minulla on palava halu lähteä luomaan uraani ulkomailla.”

Mitä sitten haluaisin opiskella? Mitä haluan tehdä työkseni? Haluan opiskella itseni luovaan ammattiin, jossa voin tehdä enemmän kuin yhtä asiaa. Haluan yhdistää luovuuden, kirjoittamisen, muodin, visuaalisuuden, kansainvälisyyden, kulttuurin, valokuvaamisen, taiteen ja yrittäjyyden.

Vaikkei opiskelusuunnitelmissani ole vielä selvää säveltä, yhdestä ammatista olen ollut pitkään enemmän kiinnostunut. Huomaan usein haaveilevani muotitoimittajan urasta. Ihmiset, muoti ja ilmiöt kiinnostavat minua. Haluaisin haastatella ihmisiä, tuottaa kiinnostavia artikkeleita, luoda upeita valokuvia ja kollaaseja, raportoida viimeisimmät uutiset muodin valtavirrasta, vaikuttaa sanoilla ja inspiroida lukijoita. Näkisin kyllä kieltämättä itseni kyseisessä työssä, naputtelemassa tietokoneella toimistopöydän äärellä, haha! Kiinnostaako teitä kukaan muotitoimittajan työ tai toimittajan työ ylipäätään? Olisi kiinnostavaa kuulla ajatuksianne. 

Ajatukset unelmatyöstä voivat kuitenkin vaihdella, enkä ihmettelisi, jos päädynkin lähteä  opiskelemaan jotain muuta muotialalla, mutta tällähetkellä muotitoimittajan työ kiehtoo minua eniten.

Oli kiva löpistä tänne blogiin hieman henkilökohtaisempaa tekstiä, ja pohtia ääneen näitä opiskelujuttuja. Toivottavasti aihe kiinnosti teitä ja sai teidätkin pohtimaan. Lupaan nauttia välivuodestani ja siitä että minulla on mahdollisuus tehdä töitä. Olen sellainen stressaajaihminen, että stressaan näistä opiskelujutuista ihan hirveästi. Tuttuni kerran kertoi, että hänen opiskelukaverinsa on 38-vuotias (en tosin aijo odottaa ihan niin pitkälle asti :-D), joten minulla ei ole mitään hätää siitä, pidänkö välivuoden tai kaksi. Luotan myös siihen, että asiat rullaavat eteenpäin omalla painollaan.

Kuulisin myös mielelläni teidän opiskelujuttujanne! Ihanaa sunnintaita <3

30337572705_a1ba40ec15_o

Full look here
Photos by Claudia Sakkara