_MG_5344m.JPG

Tapasin Erikan viime vuoden loppupuolella, kun hän opetti mulle kuvataidetta lukiossani. Tiesin heti, että haluan tehdä hänestä jonkinlaisen jutun blogiini. Erikan tyyli herätti mussa tosi paljon mielenkiintoa, joten pyörittelin mielessä blogipostausta hänen tyylistään. Ennen lukion loputtua pääsin haastattelemaan Erikaa ja napsimaan muutamat kuvat.

Millainen on tyylisi?

”Tyylini on kameleonttimainen. En sitoudu tiettyyn tyyliin vaan tykkään joka päivä pukeutua erilailla. En ota pukeutumista vakavasti, vaan pukeudun fiiliksen mukaan. Tykkään leikkiä omalla pukeutumisellani ja minulla on joka päivä ikäänkuin eri rooli.”

Kuvaile tyyliäsi kolmella sanalla.

”Arvaamaton, hallittu, ristiriitainen.”

Koetko, että sinun pitää inspiroda pukeutumisellasi ja olemuksellasi tietyllä tavalla, koska opetat kuvataidetta?

”Ei, en pukeudu sen takia että opetan kuvataidetta, vaan se olen minä vaan. Pukeudun vain itseäni varten. Pukeutuminen on myös kaikkea muuta, se on sen päivän tunnelman heijastelija.”

Otin itse paljon inspiraatiota Erikan tyylistä ja siitä, miten rohkea hän on pukeutujana. Erikan pukeutuminen oli joka päivä vähän erilaista. Joskus oli valkoista pitkää kauluspaitaa yhdistettynä adidaksen trikooleggareihin ja joskus taas hillittyä ja minimalistista. Muistan kuolanneeni Erikan Dr. Martensin maihareita. Niiiin siistit.

_MG_5355.JPG

Onko taiteen opettaminen muuttanut tyyliäsi? Tai tuonut siihen jotain uutta?

”On muuttanut. Toisaalta, seuraan paljon visuaalista kulttuuria, josta otan vaikutteita. En rajoita itseäni pelkästään kuvataiteen opettajaksi, vaan opetan kaikkea mikä liittyy visuaaliseen kulttuuriin. Minulla on ennen ollut ”kulutushysteria”, eli minulla oli tapana ostaa paljon. Kun olen siirtynyt työelämään, olen alkanut ostaa laadukkaita vaatteita. Nykyään minua ällöttää tekokuidut ja jatkuva tarve ostaa. Haluan kannattaa kivijalkaliikkeitä, nuoria suunnittelijoita sekä eettisesti ja ekologisesti ajattelevia.”

Keitä suunnittelijoita kannatat?

”Olen aina ollut Marimekko-fani, mutta viime vuosina sen tuotannon siirtäminen ulkomaille sekä Samu-Jussi Kosken poistuminen taiteellisesta johtajuudesta on vähentäynt kiinnostustani. Samu-Jussi Koskihan perusti oman vaatemerkin Samuji, joka on aivan huikea. Pidän Kuula ja Jylhä -kenkämerkistä, joka on suunnittelijoiden Essi Kuulan ja Maria Jylhän. Myös paikallisuus viehättää, turkulainen muotoilijapariskunta Saana ja Olli, jotka tekeävät ekologista kodinsisustusta. Muita merkkejä, joista pidän, ovat Poola Kataryna ja Haldin.”

Ketä seuraat?

”Seuraan kaikkea ja kaikkia. Suomalainen näyttelijä Seela Sella on aivan huikea. Lukioaikana pidin erityisesti Jorma Uotisesta. Seuraan ehdottomasti myös Anthony and the Johnsons bändin laulajaa Anthony Hegartya.”

_MG_5375.JPG

Erikalla on oma Tussukassi -niminen kangaskassimerkki. Erika tekee itse kassit ja painaa kuviot jokaiseen uniikkiin kassiin. Tussukassi on aivan huikea ja parasta on, että se on kaikille. Molemmille sukupuolille, kaikenikäisille, aivan kaikille. Tsekatkaa Instagramista nimimerkillä @tussukassi. Käykää myös tsekkaamassa instassa #tussukassi, sieltä nimittäin bongaa tussun mm. poliitikko Li Anderssonilta ja laulaja Evelinalta.

@tussukassi

 

Kuvat otettu Salon lukiossa / Kuvat ottanut minä