Vuotta 2017 on jäljellä enää puolitoista viikkoa. Vuosi on mennyt ohi nopeammin kuin osasin odottaa, nimittäin muistain vieläkin elävästi viime vuoden vaihtumisen. Jos kulunutta vuotta pitäisi kuvailla kolmella sanalla, olisivat ne: opettavainen, hämmentävä ja muuttuva.

2017 on omalla kohdallani ollut todellinen muutosten vuosi, niin työ- kuin yksityiselämässä. Minusta tuli alkuvuonna yrittäjä, jolloin vähensin päivätyöni työtunteja, ja nyt loppuvuonna luovuin päivätyöstäni kokonaan. Yrittäjyys on ollut antoisaa, mutta on ajoittain ollut paljon kompurointia, paljon pään lyömistä seinään ja turhautumista, muutamia ”mokia” unohtamatta. Virheitä kuuluukin tulla alkuun, joista olen oppinut, ja sen takia vuodesta jää päällimmäisenä mieleen opettavainen. Yrittäminen on haastavaa, mutta samalla voisin kuvailla sitä todella vapauttavaksi ja mielenkiintoiseksi.

Kesä oli ehdottomasti parasta aikaa ja se tulee päällimmäisenä mieleen kulunutta vuotta miettien. Lukuisat (ja oikeasti lukuisat!) viini-illat ystävien kanssa, ulkona auringossa syödyt lounaat, Flow-festarit, Englanti ja serkun häät ja piknikit skumpan kera. Kesä oli ehdottomasti vuoden kohokohta.

Loppusyksy/alkutalvi ei taas ollut parhaimmasta päästä. Kärsin työuupumuksesta, joka oli silloin rankempaa aikaa, mutta siitä selvittiin ystävien ja perheen tuella. Kiirettä oli työkuvioissa koko tuon ajan, mutta ehkä rentoutuminen nyt jouluna tuntuu jotenkin vielä enemmän ansaitulta. Kaikesta sitä selviää, eiköhän se niin aina mene!

Joka vuosi sitä tapaa vähintään kourallisen uusia ihmisiä, mutta tänä vuonna olen saanut myös muutaman pidemmän ajan ystävän elämääni, joka tuntuu todella hienolta. Erästä alkuvuonna tutustumaani kaveria treffailenkin keväällä Australian mantereella…

 

 

 

 

 

 

Tänä vuonna on tullut tehtyä paljon päätöksiä. Nyt viime kesän loputtua minua alkoi kiinnostamaan reissaaminen ja vähäksi aikaa arjesta päästäminen.
Puolitoista vuotta sitten Helsinkiin muuttamisen jälkeen fokukseni oli vahvasti bloggaajan urassani eikä pidemmän ajan reissaaminen tullut kuuloonkaan. Kuitenkin reilu neljä kuukautta sitten juttelin erään vanhan työkaverini hänen kokemuksistaan reissun päällä – kiinnostus ja ajatus maailman näkemisestä alkoi iskostua päähän. Ja tässä sitä ollaan, reilu neljän viikon päästä lähdössä kohti Australiaa puoleksi vuodeksi…

Sellaisia muutamia mietteitä kuluneesta vuodesta! Varmasti tulen vielä lähempänä vuoden vaihtumista rupattelemaan vuodesta, ehkä perinteikkäästi uudenvuodenlupauksia pohtien… :) Ihanaa keskiviikkoa ystävät!

Photos / Roosa Mononen, Edit / me