image

Huh. Nyt pääsen viimein istahtamaan koneen ääreen. Takana on unohtumaton viikonloppu täynnä rakkaita ihmisiä, naurun raikua, leveitä hymyjä, ilonkyyneleitä ja uusien muistojen luomista, joita tulen muistamaan lopun ikääni.

Lukion ensimmäisenä päivänä rehtorimme sanoi, että lukio on ihmisen parasta aikaa. Epäilin silloin tuota vahvasti, sillon päällimäisenä ajatuksena oli vain lukion rankat kolme vuotta, jotka olivat vasta edessäpäin. Lukio olikin ajoittain rankkaa, mutta en vaihtaisi hetkeäkään pois.

Lukio todellakin oli tähänastisesta elämästäni parasta aikaa. Näinä kolmena vuotena olen kasvanut ihmisenä enemmän kuin koskaan aiemmin. Olen päässyt luomaan lukemattomia muistoja, joita tulen muistamaan vanhana kiikkutuolissakin. Olen päässyt luomaan elinikäisiä ystävyyssuhteita. Olen kiitollinen aivan kaikesta. Ihan jokaisesta hetkestä. Niin itkun purskahduksista kuin onnistumisen hetkistä. Olen kiitollinen äidilleni, joka tsemppasi minua jatkamaan lukion loppuun asti, vaikka toisena vuotena teki mieli sanoa heipat ylioppilastutkinnolle. Olen äidillen kiitollinen myös siitä, että hän tsemppasi minut läpi raskaan viime kevään. Äiti, minä tein sen.

Viime lauantaina hymyilin aamusta iltaan, ja välillä vuodatettiin onnen kyyneliä. Sain olla koko päivän rakkaiden ihmisten ympärillä ja juhlistaa heidän kanssa tätä tärkeää etappia. En voi kuvailla tuota päivää muulla sanalla, kuin onnellisuudella. Se tunne koulun lakkiaisjuhlassa, kun oli viimein aika meidän abiturienttien painaa lakki päähän, oli sanoinkuvaamaton. Silloin, kun nousimme seisomaan ja rehtori virallisesti julisti meidät ylioppilaiksi, purskahdin itkuun aivan täysin. Silloin käsitin, mitä oli juuri tapahtunut. Se hetki, oli näiden kolmen vuoden tärkein hetki. Meistä kaikista oli juuri tullut ylioppilaita. Kaikki ystävät ja tutut siinä ympärillä, aivan vieressä. Tuon hetken tulen muistamaan ikuisesti. 

Huh taas. Aivan mieletön viikonloppu. Onnea kaikille uusille ylioppilaille! <3

27433114011_1fb015ce92_o
image
27227335580_2d8398a9ea_o26892076183_ccc8028534_oimage

Kuvat 1 & 3: Satu-Maaria Mäkipuro