Olen aina ollut utelias löytämään inspiroivaa sisältöä, oli se sitten esimerkiksi musiikin, tekstin tai elokuvien muodossa. Kun reilu vuosi sitten podcastit rantautuivat oikein ryminällä Suomeenkin, lähdin etsimään sisältöä, josta saisin työkaluja oman tekemiseen ja omaan uraani. Voin nykyään sanoa, että kuuntelen päivittäin inspiroivia podcasteja, sillä saan niistä valtavasti energiaa. Minuun kolahtaa erityisesti työelämään ja rahaan liittyvät podcastit, niin suomenkieliset kuin englanninkieliset. Tässä postauksessa haluan jakaa 4 tämän hetken suosikkipodiani, joita suosittelen teidänkin ottavan kuunteluun. Enjoy!

Photo / Essie’s

Leadcast

Leadcast on uusi suomalainen urapodcast, jota pyörittää kaksi juristia, Essi Weseri ja Maria Wasastjerna. Podissa keskustellaan vaikuttavien yritysjohtajien ja ammattilaisten kanssa ja puhutaan muun muassa siitä, mitä hyvä johtaminen edellyttää. Podi on mielestäni tehty laadukkaasti ja hyvällä konseptilla. Juuri tämän tyylistä menestyineistä uratarinoista kertovaa podia on tarvittu Suomeen!

Mimmit sijoittaa

Mimmit sijoittaa -podia pitää supermimmiduo Pia-Maria Nikström ja Hanna Tikander. Mimmit puhuvat sijoittamisesta, säästämisestä sekä rahasta ylipäätään. Tätä podia kuunnellessa kuka tahansa voi oppia sijoittamisen salat, sillä mimmit puhuvat siitä selkokielellä. Kiitos näiden mimmien, olen itse erityisesti tänä vuonna kiinnostunut sijoittamisesta ihan olan takaa!

Ted Talks Daily

Ted Talksin kiinnostavia luentoja pystyy myös kuuntelemaan podcastin muodossa. Ted Talksista löytyy laidasta laitaan aiheita: itsensä kehittämisen vinkeistä tiedeoivalluksiin… jokaiselle tosiaan jotakin. Kuuntelen Ted Talksin jaksoja melkein päivittäin, sillä aina löydän uuden mielenkiintoisen puhujan, joka kertoo mielenkiintoisesta aiheesta. Jaksot ovat myös sopivan lyhyitä, joten niitä pystyy helposti mahduttamaan päivän askareiden lomaan. Ihan huippu siis!

Take Fl1ght

Jos pidät uratarinoista, niin suosittelen myös kuuntelemaan Take Fl1ght podcastia. Podia pitää brittiläinen herra Mark Whittle, joka haastattelee menestyneitä henkilöitä. Suosikkijaksoni ovat Lydia Elise Millenin sekä Ali Gordonin jaksot. Henkilöt ovat menestyneitä brittiläisiä vaikuttajia, ja jaksoissa pureudutaan syvälle vaikuttaja-alaan. Podi on erittäin inspiroiva, ja täytyy sanoa, että herra Whittlellä on niin rauhallinen matala ääni (se täydellinen podi-ääni), jota on miellyttävää kuunnella.


Onko jokin mainitsemistani podeista teille entuudestaan tuttuja?