Ihanaa päivittää blogia taas pitkästä aikaa. Toivottavasti teille kuuluu hyvää! Yli viikko ollaan Sydneyssä eletty ja ensikertalaisena paljon huomioita olen kiinnittänyt niin ihmisiin kuin tapoihin. Niitä listaan teille nyt seuraavaksi.

Käteinen

Täällä käteinen on todella tärkeää. Suomessa minulla ei koskaan ole käteistä kukkarossani, vaan maksan kaiken kortilla, sillä se on helppoa. Täällä sen sijaan käteisellä kannattaa aina olla varautunut, vaikka toki kortilla pystyy joka paikassa maksamaan.

Laskut

Jos syöt ulkona ystäväsi seurassa, tilauksenne ovat samalla laskulla, eikä sitä ole suurimmassa osassa paikoista mahdollista maksaa puoliksi. Käteisellä on helppo maksaa yhdessä, tai vaihtoehtoisesti antaa oman osuuden seuralaiselle, joka maksaa laskunne kortilla. Suomessa rakastan sitä, että lähes jokaisessa paikassa on mahdollista jakaa lasku ja maksaa oma osuutensa suoraan.

Banaanileipä

Tämä taisi olla ensimmäinen kiinnittämäni huomio. Australialaiset ovat hulluna banaanileipään, ja sitä löytyy aivan jokaisesta kahvilasta, niin ketju- kuin kivijalkakahviloistakin. En ole törmännyt kahvilaan, jossa sitä ei myytäisi! Taidan Suomeen palatessani olla korvia myöten banaanileivässä, haha…

Take away kahvi

Australialaiset hakevat usein take away-kahvin mukaansa viereisestä kahvilasta ja jatkavat sitten päivän askareitaan.

Ulkona syöminen

Ulkona syöntiä harrastetaan täällä paljon. Ihmiset lounastavat ja illallistavat ulkona mielellään. Sydney kuhisee erimaalaisia ravintoloita. Thaimaalainen ja lebanonilainen ruoka on erityisen herkkua.

Cappuccino

Australiassa tavallisen cappuccinon päälle ripotellaan ohut kerros tummaa kaakaojauhetta. Onneksi osasin ottaa selvää tästä, ettei tullut yllätyksenä kahvilassa! Mainittakoon, että juon mielummin cappuccinoni ihan tavallisena cappuccinona. :-D

Liikunta

Australialaiset ovat todella aktiivisia urheilemaan. Joka puolella näkyy lenkkeilijöitä kellonajasta riippumatta ja puistoissa pidetään kuntopiiriä tai pelataan pallopelejä.

Aikaiset aamut

Aikaiset aamut ovat australialaisten elämäntapa. Rannalle lähdetään viikonloppuaamuinakin jo 7-8 aikaan aamulla. Itse olen nauttinut tästä hurjasti, sillä rakastan aamuja!

Liikenne

Kaistat autotiellä ovat hyvin kapeat ja liikenteessä kannattaa olla malttia, sillä suurkaupungissa autoilijoita on paljon kellonajasta riippumatta. Jos olet ylittämässä suojatietä, harva autoilija pysähtyy päästääkseen jalankulkijan. Jalankulkijana joutuu siis odottamaan hyvää rakoa loikatakseen tien yli. Suomessa on totuttu, että useimmiten autoilija päästää jalankulkijan suojatien yli, ellei kyseessä ole risteys, jossa on liikennevalot. Täällä ei siis kannata luottaa autoilijaan!

Juhliminen

Australialaiset juhlivat ulkona aikaisin illasta. Suomalaiset lähtevät yökerhoihin 23-00 aikaan ja juhlivat kello neljään aamulla, kun taas australialaiset lähtevät ulos jo 7-8 aikaan illalla ja lähtevät kotiin yhdeltä. Tämä tottakai riippuu henkilöistä, mutta suurinosa juhlijoista täällä juhlii aikaisin.

Ihanaa viikon alkua!