Kirjoitin viime postauksessa uudesta hankinnasta, jonka vihdoin tein viime kuussa monen vuoden haaveilun jälkeen. Ostin unelmalaukkuni, Céline Luggagen Mini-koossa ja mustassa, sileässä lampaan nahassa. Sain kivasti Instagramin puolella kyselyitä laukun hankinnasta, joten tässä postauksessa kerron enemmän siitä, mistä ja miten sen ostin.


Ostin Céline Luggagen käytettynä designer-laukkuja myyvästä ranskalaisputiikista Vestiaire Collectivesta. Tässä kohtaa mainitsen, että tämä postaus ei ole yhteistyö ja tässä postauksessa jaan oman rehellisen kokemukseni. Laukun ostin ranskalaiselta naiselta, joka kirjoitti ostaneensa laukun pari vuotta sitten Célinen liikkeestä Ranskasta. Laukkua hän oli käyttänyt vähän, mutta laukussa oli kuitenkin muutamia käytön jälkiä, sillä sileässä nahassa naarmut esiintyvät helposti. Tiesin nämä faktat ennen ostopäätöstäni.

Laukku on sileää lampaannahkaa, kultaisilla vetoketjuilla ja yksityiskohdilla varustettuna. Se on Mini-kokoinen, joka on kolmanneksi suurin versio Luggage-mallista. Koko on omaan käyttööni täydellinen, sillä sisälle mahtuu niin läppäri, kamera, lompakko, vesipullo sekä muut pienet jokapäiväiset tavarat. Haluan kuitenkin tehdä muutaman kuukauden päästä postauksen siitä, minkälaiseksi se on pitkässä käytössä osoittautunut.

Ostoprosessi Vestiaire Collectivella kulki sujuvasti eteenpäin. Maksusuoritus sujui turvallisesti ja sain kuitin ostotapahtumasta samantien sähköpostiini. Sain sähköpostiini myös seurantakoodin, jolla pääsin seuraamaan reaaliaikaisesti laukun matkaa Ranskasta Suomeen. Latasin Vestiaire Collectiven oman sovelluksen, jota kautta sain myös ilmoituksia laukun liikkeistä, joka toi mukavaa turvallisuuden tunnetta.

Laukku kulki ensiksi myyjältä Pariisiin Quality Controliin, jossa ammattilaiset tarkistivat sen alkuperän, aitouden ja kunnon. Tarkistus tapahtui nopeasti, muistaakseni yhdessä päivässä, ja sen jälkeen postitettiin minulle Helsinkiin koti-ovelle asti. Postimaksut olivat noin kymmenen euroa, eikä tullimaksuja tarvinnut onneksi maksaa, sillä laukku tuli EU:n sisältä.

Laukku saapui hyvin pakattuna koti-ovelle dust-bageineen, muistaakseni tasan 2 viikkoa ostotapahtuman jälkeen. Laukussa oli kiinni vasemmalla kuvassa näkyvä hintalappu, jossa näkyy, minkä niminen henkilö on tarkistanut laukun ja myös ruksittu, oliko laukun kuvaus todenmukainen. Tuo kyseinen hintalappu mahdollisti myös laukun jälleenmyynnin samaan hintaan, kuin sen ostinkin, jos olisin ollut tyytymätön laukkuun ja sen kuntoon.

Oikealla puolella kuvassa näkyy laukun dust-bag, joka oli sisältä värjääntynyt mustasta nahasta. Ranskalaismyyjä kertoi käyttäneensä laukkua kohtalaisen vähän, joten veikkaan, että värjäymät tuli laukun ollessa suurimman osan ajan pussissa. Itse laukku on kuitenkin se, minkä halusin, joten tuo värjäytynyt dust-bag ei minua haittaa. :-D

Oma ensikokemukseni Vestiaire Collectivesta on hyvä ja laukun osto sujui kaikkine vaiheineen sujuvasti ja nopeasti. Jos jotain miinusta antaisin Vestiairesta, olisi se pieni kysymysmerkki siitä, miten nopeasti laukku voitiin tarkastaa, sillä ymmärtääkseni ostoja tapahtuu Vestiairella paljon.

Olen kuitenkin kuullut ja lukenut Vestiairesta sekä hyvää että huonoa, joten olisko teillä jakaa myös omia kokemuksia? Niitä olisi mukava kuulla!

Ja jos minulta jäi joku asia vielä mainitsematta, niin kysykää kommenteissa. :-) xx Ihanaa viikonloppua!